Raaderum

– Kortspel hemma och på nätet

Blandat om nya och gamla kortspel

Klassiska kortspel

Alla har väl under sin uppväxt spelat något av de klassiska svenska kortspelen. Kanske en omgång Svälta räv hemma hos farmor. Eller Vändtia i skolan. En vanlig plats för Dam och Hej knekt och finns i sjön kanske är på tåget på väg ut till landet. Vem har inte suttit i köket en regnig dag och lagt Solitaire med en vän? All ära åt de gamla fina kortspelen. De står starkt i folksjälens fundament. Nya och ibland även mer avancerade spel gör antalet ständigt större. Det finns spel av den nya skolan som Chicago och 500. Populära bland ungdomarna på caféer och ungdomsgårdar. Hos de äldre hittar man mer raffinerade kortspel som Canasta. För att inte tala om pensionsålderns kung bland sällskapsspel – Bridge.

Spela om pengar

Det är inte bara i vilda västern som hårdnackade mustaschprydda cowboys kastar in silverdollars i potten mellan kortgiven. Att spela kort om pengar är lika utbrett och gammalt som kortspelen själva. När man spelar kort om pengar handlar det vanligtvis om ett av två kortspel. Det ena är Black Jack. Vilket är en variant av kortspelet 21. Det andra är Poker. Poker känner nog varenda människa till. Har man inte spelat Poker om pengar har man illa fall lirat Poker utan. Har man inte ens spelat Poker lär man i alla fall ha hört talas om det.

Spela kort för pengar

Kort online

Just Poker och Black Jack är de två mest populära kortspelen på nätet. Den som vill spela Poker online kan hitta massvis med hemsidor för det. Självklart går det att spela Poker för pengar på nätet. Även Black Jack går att spela om pengar på nätet. Kortspelet Black Jack förekommer på online-casinon som vanligast. Kortspel online kräver endast åldersgräns när man spelar om pengar.