Raaderum

– Kortspel hemma och på nätet

Utmana dig själv och andra

Kortspel är långt ifrån bara ett roande nöje. För många av dem som spelar är det en livsstil där det gäller att kunna utmana sig själv och motståndarna med tänkbara strategier och smarta drag.

”Den här tiden på dygnet är det inte eleverna som gnuggar geniknölarna i lokalerna, utan medlemmarna i Förslövs bridgeklubb. Här träffas de varje måndag och torsdag för att buda med spader, hjärter, klöver och ruter. När NST dyker upp är alla lag upptagna i match. Koncentrationen går nästan att ta på. ”(Läs mer här)

Prestera på topp

För att kunna prestera så bra som möjligt när det verkligen gäller. Är det en fördel om man både är utvilad och på alerten. Samtidigt krävs det att man verkligen lägger ner tid på att utvecklas. Tid som kanske inte kan fås så mycket under matchen som när man tränar på egen hand. Vanliga spel att tävla i går ofta bra att öva på nätet, som online blackjack eller bridge på nätet. Just blackjack och bridge gör till de två absolut mest populära spelen. Både i de fysiska spellokalerna eller online.

Medan en del spel inte kräver så mycket tankekraft utan snarare är inriktade på att enbart vara ett nöje, finns det även gott om spel för dem som vill hålla intelligensen på topp genom att aktivera hjärncellerna till fullo. Det klassiska barnspelet ”Finns i sjön” eller det traditionella spelet ”Svälta Räv” är mer sätt att fördriva tiden och umgås med varandra under trevliga former. Under strategiska spel som Bridge är dock risken att det blir tävling på riktigt, med allt som det innebär, mellan lagen.